Blomkålgrateng med (alternativ til)-ostesaus
Blomkålbuketter innhyllet i nydelig, kremet (alternativ til)-ostesaus. Server den som tilbehør til annen middagsmat, eller spis den gjerne som hovedrett med godt brød eller focaccia ved siden av. Det er så godt det!
Slik gjør du:
- Kutt blomkålen i buketter og kok den så vidt mør i lettsaltet vann, ca 3 min. Sil av vannet og ha bukettene i en ildfast form.
- Smelt margarinen på lav varme i en liten kjele. Visp inn melet og spe med litt og litt av plantemelken. La det koke opp og tykne lett mellom hver gang du sper med mer plantemelk.
- Finhakk purren og tilsett den, pluss Revet smak av Mozzarella i sausen. Smak til med litt salt og pepper.
- Hell sausen over blomkålen i formen og ovnsbak midt i ovnen på 200 grader i 15-20 min.
Tips: Pynt gjerne med litt finhakket purre ved servering.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- g
- blomkål
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- ss
- hvetemel
- 0
- dl
- plantemelk
- 0
- g
- purre
- litt salt og pepper, smak til