Cheezy BBQ Style Burgers i hjemmebakte burgerbrød med urter og hvitløk
Med denne metoden blir burgeren ekstra saftig og god! Her finner du også oppskriften på smakfulle og lettvinte burgerbrød.
Burgerbrød:
- Sett først stekeovnen på 225 grader og gjør klar et stekbrett med bakepapir.
- Bland det tørre (mel, urter, hvitløk, bakepulver og salt) i en bakebolle. Smuldre inn margarinen med hendene, tilsett vannet og elt kjapt sammen til en jevn deig.
- Rull deigen til en tykk pølse og del den i 4 omtrent like store emner (bruk litt mel på bordet om det klisser). Form til fire store burgerbrød, ca 2 cm tykke. Legg dem på bakepapiret og stek på 225 grader i 15 min.
- Legg et kjøkkenhåndkle over de ferdigstekte brødene fram til de skal brukes, da holder de seg myke og saftige.
BBQ Cheezy Style Burgers:
- Stek burgerne i litt olje på begge sider til de er godt gylne.
- Fordel en god dæsj BBQ-saus på toppen av hver burger og snu dem rundt, slik at sausen kommer nederst i panna. Topp hver burger med Revet, og enda litt til BBQ-saus oppå der igjen. Stek på middels varme til Revet har smeltet. Legg gjerne et lokk over panna, så smelter den enda lettere.
Server i burgerbrød med salat og annet tilbehør du liker. PS: Få med deg resten av sausen fra panna og skufle den generøst over burgerne ved servering, nam nam!
Tips: Burgerbrødene kan fryses ned, så lag gjerne flere mens du først er i gang. Kjekt å ha på lur!
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Burgerbrød:
- 0
- g
- hvetemel
- 0
- ss
- tørket basilikum (ev. en neve frisk basilikum)
- 0
- ss
- granulert tørket hvitløk (ev. et par fedd finhakket fersk hvitløk)
- 0
- ss
- bakepulver
- 0
- ts
- salt
- 0
- g
- plantemargarin
- 0
- dl
- kaldt vann