Falafel med bulgur- og bønnesalat, servert med tortillalefser og tzatziki
Prøv våre fiks ferdige Go'Vegan Falafler i denne mettende retten.
Bulgur- og bønnesalat:
- Ha olivenolje og plantemargarin i en kjele og varm opp til margarinen er smeltet. Bland inn bulgurkorn, vann og buljongterning. Kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la den stå og hvile i minst 12 min.
- Sil av laken fra bønnene og skyll godt. Hakk persillen og grovhakk valnøttene. Bland det inn i den ferdigkokte bulguren.
Falafel og tilbehør:
- Stek falaflene i panne i litt olje til de er gylne og gjennomvarme.
- Kutt grillet paprika i strimler og avokado i skiver. Varm tortillalefsene i stekepanna eller i ovnen (se anvisning på pakken).
- Server falafelbollene på tortillalefser med bulgursalat, grillet paprika og avokado. Topp med tzatziki og et dryss hakket persille.
Tips:
Grillet paprika på glass finner du i flere grønnsaksbutikker og dagligvarebutikker. Får du ikke tak i, bruk vanlig paprika isteden.
Bulgur kan ev. erstattes av ris eller hirse, følg kokeanvisning på pakken.
Blir det noe bulgur- og bønnesalat til overs, holder den seg fint i kjøleskap i ca tre dager.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Bulgur- og bønnesalat:
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- g
- tørr bulgur
- 0
- dl
- vann
- 0
- grønnsaksbuljongterning
- 0
- kartong
- ferdigkokte sorte bønner
- 0
- neve
- frisk bladpersille
- 0
- neve
- valnøtter
Ellers trenger du:
- 0
- pk.
- Go'Vegan Falafel
- 0
- grillet paprika på glass
- 0
- avokado
- tortillalefser
- tzatziki
- hakket frisk bladpersille