Fløtegratinerte poteter med hvitløk og Go'Vegan Revet
Tynne potetskiver i vidunderlig fløtesaus, smaksatt med smørstekt hvitløk og gratinert med Go'Vegan Revet. Mmmm, dette er tilbehøret sitt!
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Smelt margarinen på lav varme i en gryte eller panne. Press eller finhakk hvitløksfeddene, tilsett dem i gryta og stek forsiktig et minutts tid. NB: Ikke for høy varme, det skal ikke bli brent. Tilsett matfløte og salt og kok opp. Sett til side.
- Vask potetene og skjær dem i tynne skiver med en mandolin, om du har en. Ev. kan du bruke ostehøvel eller grønnsakskreller.
- Smør en ildfast form med litt margarin. Legg oppi potetskivene og hell over fløteblandingen.
- Dekk formen med et lokk eller aluminiumsfolie. Bak på 225 grader midt i ovnen i 30 min, eller til potetene er møre. (Stikk en spiss kniv gjennom for å sjekke om de er møre. Dersom ikke, bak videre litt til og sjekk igjen.).
- Strø over Go'Vegan Revet og gratiner på 225 grader uten lokk i ca 5 min, til Go'Vegan Revet er smeltet.
- Pynt med friske urter ved servering.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- dl
- vegansk matfløte
- 0
- ts
- salt
- 0
- g
- poteter
- 0
- g
- Go'Vegan Revet
- friske urter, til pynt