Go'Vegan-boller med spagetti og chunky tomatsaus
Spagetti og kjøttboller - the vegan way!
Go'Vegan-boller:
- Ha Go'Vegan Vegandeig i en bolle. Tilsett potetmel, urtesalt og pepper og bland godt til en jevn deig.
- Form små, runde boller og stek i litt olje til de er gyllenbrune. Oppskriften gir 16-20 boller, avhengig av hvor store du lager dem.
Chunky tomatsaus:
- Skrell og kutt løken i skiver, del de soltørkede tomatene i små biter og finhakk eller knus hvitløken.
- Varm en liten klunk olivenolje i en kjele og stek sjalottløken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, soltørket tomat og chiliflak og stek videre et minutts tid.
- Tilsett hakkede tomater, basilikum, laurbærblad og sukker og småkok under lokk i minst 10 min. Smak til med litt salt underveis.
Ellers:
- Kok spagettien i rikelig med lettsaltet vann.
- Rist pinjekjernene i en tørr, varm panne til de er lett gylne.
Server nykokt spagetti med chunky tomatsaus og Go'Vegan-boller på topp. Strø over ristede pinjekjerner og Revet smak av Mozzarella. Pynt gjerne med friske urter.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Chunky tomatsaus:
- 0
- sjalottløk (2 sjalottløk = 1 liten gul løk)
- 0
- soltørkede tomater
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- klype
- chiliflak (eller litt finhakket frisk chili), smak til
- 0
- ml
- hermetiserte hakkede tomater (400 ml = 1 boks/kartong)
- 0
- liten neve
- neve hakket frisk basilikum
- 0
- laurbærblad
- 0
- ts
- sukker
- litt salt, smak til