GoVegan

Go'Vegan Burger med salami, ertekrem og sprøstekt løk

Trippel ertesymfoni med Go'Vegan burger og salami - begge basert på erter, sammen med smektende lysegrønn ertekrem og sødmefylt sprøstekt løk. Nam nam!

Ertekrem:

  • Tin de frosne ertene kjapt i kokende vann og sil av vannet. Finhakk hvitløken.
  • Ha erter og hvitløk i en food processor sammen med yoghurt, solsikkekjerner og saften fra limen.
  • Kjør til det er en ganske jevn krem. Smak til med litt salt og pepper.

Sprøstekt løk:

  • Rensk løken og kutt den i tynne skiver.
  • Varm opp et lag olje i en stor stekepanne til ca 2/3 varme.
  • Legg løken i oljen og friter til den er gyllenbrun. La den renne av seg overskytende olje på kjøkkenpapir. Smak til med salt.

Burgerfest:

  • Stek burgerne i litt olje til de er gjennomstekte og godt gylne på begge sider.
  • Monter burgerne i brød med ertekrem, burger, salamiskiver, sprøstekt løk og enda mer ertekrem.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Ertekrem:

  • 0
  • dl
  • frosne grønne erter (2 dl = ca 100 g)
  • 0
  • ss
  • vegansk yoghurt naturell
  • 0
  • ss
  • solsikkekjerner
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • lime
  • litt salt og pepper

Sprøstekt løk:

  • 0
  • gul løk
  • solsikkeolje
  • litt flaket havsalt

Ellers trenger du:

  • 0
  • burgerbrød