Go'Vegan Burger med salami, ertekrem og sprøstekt løk
Trippel ertesymfoni med Go'Vegan burger og salami - begge basert på erter, sammen med smektende lysegrønn ertekrem og sødmefylt sprøstekt løk. Nam nam!
Ertekrem:
- Tin de frosne ertene kjapt i kokende vann og sil av vannet. Finhakk hvitløken.
- Ha erter og hvitløk i en food processor sammen med yoghurt, solsikkekjerner og saften fra limen.
- Kjør til det er en ganske jevn krem. Smak til med litt salt og pepper.
Sprøstekt løk:
- Rensk løken og kutt den i tynne skiver.
- Varm opp et lag olje i en stor stekepanne til ca 2/3 varme.
- Legg løken i oljen og friter til den er gyllenbrun. La den renne av seg overskytende olje på kjøkkenpapir. Smak til med salt.
Burgerfest:
- Stek burgerne i litt olje til de er gjennomstekte og godt gylne på begge sider.
- Monter burgerne i brød med ertekrem, burger, salamiskiver, sprøstekt løk og enda mer ertekrem.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Ertekrem:
- 0
- dl
- frosne grønne erter (2 dl = ca 100 g)
- 0
- ss
- vegansk yoghurt naturell
- 0
- ss
- solsikkekjerner
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- lime
- litt salt og pepper
Sprøstekt løk:
- 0
- gul løk
- solsikkeolje
- litt flaket havsalt