Go'Vegan Falafel bowl
Falafel bowl med hjemmelaget gulrothummus, kjappsyltet rødløk, tahinidressing og ristede kjerner. Det er bare å glede seg!
Kjappsyltet rødløk:
- Kutt rødløken i tynne skiver og del hvitløksfeddene i to på langs. Ha det over på et rent glass sammen med pepperkorn.
- Visp sammen vann, eddik, sukker og salt i en kjele. Kok opp.
- Hell den kokende blandingen over løken, skru på et tett lokk og avkjøl. Kan spises etter en halvtime, men den blir enda bedre om den får stå et par timer eller over natta.
Gulrothummus:
- Skrell og kok gulrøttene. Skyll og sil av laken på kikertene. Finhakk hvitløken.
- Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør et par minutter, til det er en kremet hummus.
- Smak til med salt. Kanskje du trenger å tilsette litt vann for å justere konsistensen.
Tahinidressing:
- Ha alle ingrediensene i en bolle og visp sammen til det er helt jevnt.
- Juster eventuelt konsistensen med litt mer vann.
Ellers:
- Varm Go'Vegan Falafel. Stek i panne i litt olje til de er gylne og gjennomvarme eller i stekeovnen på 200 grader i ca 12 min.
- Rist frø og kjerner i tørr panne til de er lett gylne og begynner å "poppe". Vi brukte en blanding av gresskarkjerner, hvite og sorte sesamfrø. Strø på et par klyper flaket havsalt.
- Anrett i porsjonsboller med salat, skivet avokado, lime, falafel, gulrothummus, tahinidressing og et dryss ristede kjerner og frø på topp. Server brød ved siden av.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Kjappsyltet rødløk:
- 0
- g
- rødløk
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- ts
- hele pepperkorn
- 0
- dl
- vann
- 0
- dl
- eplecidereddik
- 0
- dl
- sukker
- 0
- ts
- salt
Gulrothummus:
- 0
- g
- gulrot
- 0
- kartong
- ferdigkokte kikerter (1 kartong = ca 250 g)
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- ss
- tahini
- 0
- ts
- malt spisskummen
- 0
- ts
- paprikapulver
- 0
- krm
- chilipulver
- litt salt, smak til
- 0
- neve
- hakket bladpersille
- kanskje litt vann
Tahinidressing:
- 0
- ss
- tahini
- 0
- dl
- kaldt vann
- 0
- ss
- lime- eller sitronsaft
- 0
- ts
- lønnesirup
- 0
- ts
- eplecidereddik eller hvitvinseddik
- 0
- krm
- salt