Go'Vegan Julestek med hjemmelaget surkål og peppersaus
Fiks-ferdig klar for julefeiring med vår saftige Julestek! Her servert med hjemmelaget surkål, peppersaus og grønnsaker.
Surkål:
- Fjern de ytterste bladene på kålen, samt den harde stilken/stammen i midten. Kutt kålen i tynne strimler.
- Skrell eplet, fjern kjernehuset og del eplekjøttet i båter.
- Ha kål og eplebåter i en kjele. Hell på vann, eddik, og tilsett karve, salt og sukker.
- Småkok under lokk i ca 1 time. NB: Lav varme, ellers kan det bli brent i bunn. Den er ferdig når det meste av vannet har kokt inn og kålen er myk. Smak til om du ønsker mer eddik eller salt.
Peppersaus:
- Smelt margarinen på svak varme i en kjele. Visp inn hvetemel til det er jevnt. Visp inn vann, buljong og pepper. Tips: Knus buljongternignen før du har den i, da fordeler den seg lettere i sausen. Ev. kan du bruke grønnsaksbuljongpulver (1 terning = ca 1 ss pulver).
- Tilsett noen dråper sukkerkulør for farge og spe med matfløte mens du koker opp. Visp godt.
- Smak til med soyasaus og kanskje du ønsker mer peppermiks.
- Spe ev. med litt mer fløte eller vann om sausen er for tykk.
Julestek:
- Varm julesteken midt i stekeovnen på 180 grader i 15-20 min. Skjær i skiver ved servering.
Server Go'Vegan Julestek med kokte grønnsaker, surkål, tyttebær og masse delig peppersaus.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Surkål:
- 0
- g
- hodekål
- 0
- eple
- 0
- dl
- vann
- 0
- ts
- eddik
- 0
- ts
- hele karvefrø
- 0
- ts
- salt
- 0
- ts
- sukker
Peppersaus:
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- ss
- hvetemel
- 0
- dl
- vann
- 0
- terning
- grønnsaksbuljong
- 0
- ts
- peppermiks
- noen dråper
- sukkerkulør
- 0
- dl
- vegansk matfløte
- 0
- ts
- soyasaus