Go'Vegan Pulled med saktebakte tomater i hjemmebakte pitabrød
Saftig og smakfull plantebasert Pulled servert med nystekte pitabrød og sødmefylte bakte tomater. En middagsvinner både til hverdags og til fest!
Saktebakte tomater:
- Legg de hele minitomatene i en ildfast form og bak dem i stekeovn på 180 grader i ca 1 time. (NB: Beregnet utfra at de settes i kald ovn. Pass på mot slutten av steketiden).
- Når tomatene har falt litt sammen og begynt å slippe ut tomatsaft, er de ferdige.
Pitabrød:
- Visp sammen vann, olivenolje, gjær og salt i en bakebolle. Tilsett melet og elt til en jevn deig. Sett til heving på lunt sted i minst 40 min.
- Ha deigen over på et melet bord og del den i 4 omtrent like store deler. Trill runde boller og kjevle hver bolle til flate, runde leiver med tykkelse omtrent som en pizzabunn.
- Legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek på 225 grader i 8 min. Straks de er ute av ovnen, legg over et klede. Da holder de seg myke og saftige frem til de skal brukes.
Pulled og tilbehør:
- Stek Pulled i litt olje til det er gjennomvarmt.
- Kutt agurk og salat. Bruk gjerne andre grønnsaker i tillegg, for eksempel paprika, revet gulrot, mais, finsnittet kål m.m.
- Server Pulled i pitabrød med saktebakte tomater, salat og agurk.
Tips: Tzatziki eller yoghurtdressing er deilig tilbehør!
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Pitabrød:
- 0
- dl
- fingervarmt vann
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- ts
- tørrgjær
- 0
- ts
- salt
- 0
- g
- hvetemel