GoVegan

Gyros-galetter

Populær snaddermat for store og små! Kjempegode galetter fylt med vår smaksrike Gyros, sjampinjong, løk, tomat, og ikke minst - smeltet Go'Vegan Revet. Med Go'Vegan Tzatziki ved siden av blir det komplett nice. (Oppskriften gir 6 galetter).

Deig:

  • Ha vannet i en bakebolle og bland inn gjær, salt og mel. Elt kjapt til en jevn deig.
  • Dekk til bollen og sett til heving på lunt sted i 40 minutter eller mer. Den hever til minst dobbelt størrelse.

Fyll:

  • Mens deigen hever, kutt soppen i terninger, hakk løken og kutt minitomatene i skiver.
  • Varm opp en dæsj olje i en stekepanne til ca. to tredjedels varme. Stek sopp og løk til det er mykt og gyllent. Tilsett tomat og Gyros og stek videre et par minutter, til tomatene har falt litt sammen.

Montering og steking:

  • Sett stekeovnen på 225 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
  • Del deigen i seks omtrent like store biter. Rull et deigemne til en ball og kjevle ut til en rund leiv med tykkelse som en tynn pizzabunn. Bruk litt mel på bordet, så slipper du kliss.
  • Fordel Revet på leiven og deretter gyrosblandingen, men ikke helt ut til kanten. Brett kantene inn så det dekker litt av fyllet ytterst. Gjenta med de resterende emnene.
  • Stek midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter.

Server med Go'Vegan Tzatziki.

Tips: Bytt gjerne ut 70 g av hvetemelet med grovt rugmel for en grovere deig.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Deig:

  • 0
  • dl
  • fingervarmt vann
  • 0
  • ts
  • tørrgjær
  • 0
  • krm
  • salt
  • 0
  • g
  • hvetemel

Fyll:

  • 0
  • g
  • sjampinjong
  • 0
  • løk
  • 0
  • g
  • cherrytomater

Til servering: