Juletallerken med Go'Vegan Vegisterkaker
Ekte julestemning på tallerkenen! Go'Vegan Vegisterkaker, her i godt følge av kålrabi- og søtpotetstappe, brun saus, poteter, rosenkål og gulrot. Nam nam!
Kålrabi- og søtpotetstappe:
- Skrell og kutt kålrabi og søtpotet i biter. Kok dem møre, ca 15-20 min, avhengig av hvor store biter du har. Sil av vannet.
- Mos til stappe med en ballongvisp, tilsett margarin og plantemelk.
- Smak til med litt salt og pepper.
Brun saus:
- Smelt margarinen på lav varme i en kjele eller panne. Visp inn melet og spe med ca én og én desiliter av vannet mens du visper. Når det begynner å tykne, tilsett mer vann til alt er brukt opp.
- Visp inn buljongpulver. Ev. kan du bruke en terning grønnsaksbuljong som du knuser (1 ss pulver tilsvarer ca 1 terning). Visp også inn soyasaus, muskat og smak til med pepper og urtesalt. Tilsett litt sukkerkulør dersom du ønsker mer farge på sausen.
Vegisterkaker:
- Stek Go'Vegan Vegisterkaker i litt olje i stekepanne, høy varme og 1-2 minutter per side. Eventuelt kan de varmes i stekeovn på 200 grader i 5-8 minutter.
Server med kokte poteter, gulrøtter, rosenkål og tyttebær.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Kålrabi- og søtpotetstappe:
- 0
- g
- kålrabi
- 0
- g
- søtpotet
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- dl
- plantemelk
Brun saus:
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- ss
- hvetemel
- 0
- dl
- vann
- 0
- ss
- grønnsaksbuljongpulver
- 0
- ss
- soyasaus
- 0
- ts
- malt muskat
- litt
- peppermiks eller nykvernet sort pepper, smak til
- kanskje litt urtesalt, smak til
- ev. noen dråper sukkerkulør for farge