Køfte med frisk bulgursalat
Prøv vår veganske versjon av tradisjonell tyrkisk køfte, laget med Go'Vegan Vegandeig istedenfor kjøttdeig. Det smaker aldeles himmelsk!
Køfte:
- Finhakk løken, hvitløken og persillen. Grovhakk pinjekjernene.
- Ha alle ingrediensene til køften i en bolle og bland til en jevn deig. Her er det enklest å bruke hendene og kna det godt sammen.
- Bruk ca 2 ss deig til hver køfte og form til 12 avlange pølser med hendene.
- Stek i litt olje på to tredjedels varme til de er gylne og gjennomstekte rundt det hele, ca 10 min. Steketips: La køftene ligge i ro i panna og vent med å snu på dem til de har fått en god gyllenbrun stekeskorpe under.
Frisk bulgursalat:
- Smelt margarinen i en liten kjele. Tilsett olivenolje og laurbærblad og stek et minutts tid.
- Tilsett bulguren og vannet og kok på lavest varme under lokk i ca 15 min, eller til bulguren er gjennomkokt. Tips: Blir det tørt i kjelen, tilsett litt mer vann.
- Mens bulguren koker, hakk tomatene og riv agurken. Finhakk persillen og rødløken.
- Fjern laurbærbladet fra den ferdigkokte bulguren og ha den i en serveringsbolle sammen med resten av ingrediensene til salaten. Smak til med litt salt og pepper.
Server med pitabrød, et dryss finhakket bladpersille og tzatziki eller yoghurtdressing.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Køfte
- 0
- pk.
- Go'Vegan Vegandeig
- 0
- gul løk (0,5 løk = ca 80 g)
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- ss
- finhakket frisk bladpersille
- 0
- ss
- pinjekjerner
- 0
- g
- potetmel (24 g = ca 3 ss)
- 0
- ts
- chiliflak (ev. litt finhakket frisk chili)
- 0
- ts
- salt
- litt pepper
Frisk bulgursalat:
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- laurbærblad
- 0
- dl
- tørr bulgur (1,5 dl = ca 120 g)
- 0
- dl
- vann
- 0
- tomater
- 0
- agurk
- 0
- ss
- finhakket frisk bladpersille
- 0
- rødløk
- 0
- ss
- frisk sitronsaft
- litt salt og pepper, smak til
Tilbehør:
- tzatziki eller yoghurtdressing
- finhakket bladpersille
- pitabrød