Middagskaker med ertepuré og karamellisert løk
Tradisjonelle kjøttkaker i vegansk drakt. Dette blir fort en hverdagsfavoritt!
Middagskaker:
- Ha Go'Vegan Vegandeig i en bolle og bland inn potetmel, peppermiks og salt til en jevn deig.
- Form middagskaker og stek i olje til de er gylne og lekre. Hos oss ble det 9 stykker.
Karamellisert løk:
- Skrell løken, del den i to og kutt i tynne skiver.
- Smelt margarinen i en liten stekepanne og tilsett løken. Stek på middels varme til løken er gyllen, ca 10 min. Rør om iblant.
- Tilsett sukker, salt og pepper og stek videre i ca 10 min til.
Ertepuré:
- Finhakk hvitløken.
- Ha erter og hvitløk i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok opp og sil av vannet.
- Tilsett margarinen og kjør til en grov mos med en stavmikser. Smak til med litt salt og pepper.
Server med kokte poteter og et dryss finhakket frisk persille.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Karamellisert løk
- 0
- gul løk
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- ts
- sukker
- 0
- ts
- salt
- litt nykvernet sort pepper
Ertepuré:
- 0
- g
- frosne grønne erter
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- ss
- plantemargarin
- litt salt og pepper, smak til