GoVegan

Pølsefocaccia med 💚st og basilikum

Luftig og myk focaccia fylt med Go'Vegan pølse, ostealternativ i biter, løk og friske urter. Vi sier bare NAM!

Focacciadeig:

  • Visp sammen vann, olivenolje, tørrgjær og salt i en bakebolle.
  • Hakk urtene og visp det inn i blandingen.
  • Visp til slutt inn melet. Det skal bli en lett klisset deig.
  • Dekk til bollen og sett til heving pĂĄ lunt sted i ca 40 min.
  • Sett stekeovnen pĂĄ 225 grader og finn fram et stekebrett med bakepapir.
  • Hvelve deigen pĂĄ brettet og trykk den ut til en ca 1,5 cm tykk leiv. Bruk litt mel pĂĄ hendene som hjelp. La den etterheve i 15 minutter eller mer.

Topping:

  • Mens deigen hever, kutt pølsene og ostealternativ i biter, løken i skiver.
  • Dytt pølsebiter, (alternativ til) ostebiter og løkskiver ned i den ferdig etterhevede deigen. Drissle over litt olivenolje og dryss over litt havsalt og tørkede urter.
  • Stek focacciaen pĂĄ 225 grader i 15-18 minutter, eller til den er lett gyllen pĂĄ toppen. Legg et kjøkkenhĂĄndkle over straks den er ute av ovnen, da holder den seg saftig og myk.
  • Pynt gjerne med friske urter ved severing.

Tips: Grillpølser kan erstattes med Go'Vegan Chorizo eller Bratwurst.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Focacciadeig:

  • 0
  • dl
  • lunkent vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ts
  • tørrgjær
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • never
  • frisk basilikum
  • 0
  • dl
  • hvetemel

Topping:

  • 0
  • gul løk
  • olivenolje
  • flaket havsalt
  • tørket timian, oregano eller rosmarin