Pølsefocaccia med 💚st og basilikum
Luftig og myk focaccia fylt med Go'Vegan pølse, ostealternativ i biter, løk og friske urter. Vi sier bare NAM!
Focacciadeig:
- Visp sammen vann, olivenolje, tørrgjær og salt i en bakebolle.
- Hakk urtene og visp det inn i blandingen.
- Visp til slutt inn melet. Det skal bli en lett klisset deig.
- Dekk til bollen og sett til heving pĂĄ lunt sted i ca 40 min.
- Sett stekeovnen pĂĄ 225 grader og finn fram et stekebrett med bakepapir.
- Hvelve deigen pĂĄ brettet og trykk den ut til en ca 1,5 cm tykk leiv. Bruk litt mel pĂĄ hendene som hjelp. La den etterheve i 15 minutter eller mer.
Topping:
- Mens deigen hever, kutt pølsene og ostealternativ i biter, løken i skiver.
- Dytt pølsebiter, (alternativ til) ostebiter og løkskiver ned i den ferdig etterhevede deigen. Drissle over litt olivenolje og dryss over litt havsalt og tørkede urter.
- Stek focacciaen på 225 grader i 15-18 minutter, eller til den er lett gyllen på toppen. Legg et kjøkkenhåndkle over straks den er ute av ovnen, da holder den seg saftig og myk.
- Pynt gjerne med friske urter ved severing.
Tips: Grillpølser kan erstattes med Go'Vegan Chorizo eller Bratwurst.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Focacciadeig:
- 0
- dl
- lunkent vann
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- ts
- tørrgjær
- 0
- ts
- salt
- 0
- never
- frisk basilikum
- 0
- dl
- hvetemel
Topping:
- 0
- stk.
- Go'Vegan Grillpølser
- 0
- gul løk
- olivenolje
- flaket havsalt
- tørket timian, oregano eller rosmarin