Vebab!
Hva sier du til en skikkelig snadder-babb, helt uten kjøtt? Dette er kebab på vegansk vis, laget med Go'Vegan Vegandeig.
Slik gjør du:
- Finhakk løk og hvitløk og ha det i en stor bolle sammen med Vegandeig og limesaft.
- Rist spisskummenfrø og korianderfrø i tørr, varm panne til det begynner å lukte aromatisk. NB: Pass på så det ikke blir brent. Knus frøene i en morter og tilsett det i bollen sammen med Vegandeigblandingen.
- Tilsett resten av ingrediensene og kna det sammen til en jevn deig med hendene.
- Del deigen i seks omtrent like store deler og trill hver del ut til en pølse som du trer på grillspyd.
- Stek kebabspydene i litt olje i panne til de er gjennomstekte og godt gyllenbrune på alle sider.
Server tzatziki, pitabrød og salat ved siden av.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Vebab:
- 0
- g
- gul løk (100 g = ca 1 løk)
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- pk.
- Go'Vegan Vegandeig
- 0
- ss
- friskpresset limesaft
- 0
- ss
- hele spisskummenfrø
- 0
- ss
- hele korianderfrø
- 0
- ss
- paprikapulver
- 0
- ts
- salt
- 0
- krm
- malt kardemomme
- 0
- krm
- nymalt sort pepper
- 0
- krm
- chilipulver
- 0
- g
- potetmel (30 g = ca 4 flate ss)
Tilbehør:
- tzatziki
- pitabrød
- salat