GoVegan

Focaccia med potet og (alternativ til) ost

Luftig, myk focaccia med biter av smeltet vegansk ostealternativ og potet! Den smaker herlig som tilbehør til tapas og andre middagsretter. Eller nyt den akkurat som den er, gjerne sammen med en god balsamico.

Deig:

  • Visp sammen vann, olje, tørrgjær og salt i en stor bakebolle.
  • Visp inn melet til en lett klisset deig.
  • Dekk til bollen og sett til heving på lunt sted i minst 40 minutter.
  • Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram et stekebrett med bakepapir.
  • Hvelve deigen ut på brettet og trykk den ned til en ca 1,5 cm tykk leiv. Bruk litt mel på hendene som hjelp. La den etterheve i 15 minutter eller mer.

Topping:

  • Har du en rest kokte poteter, kan du bruke dem. Ellers, kok poteter med skallet på til de er møre.
  • Kutt de kokte potetene i skiver eller biter. Kutt ostealternativ i biter.
  • Dytt potet- og ostealternativbiter ned i den ferdig etterhevede deigen, drissle over litt olivenolje og strø med litt havsalt.
  • Stek focacciaen på 225 grader i ca 15 minutter, eller til den er lett gyllen på toppen. Legg et kjøkkenhåndkle over straks den er ute av ovnen, da holder den seg saftig og myk.
  • Pynt med et dryss friske, hakkede urter og server!

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Focacciadeig:

  • 0
  • dl
  • lunkent vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ts
  • tørrgjær
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • dl
  • hvetemel

Topping:

  • 0
  • kokte poteter (2 stk = ca 300 g)
  • olivenolje
  • flaket havsalt
  • 0
  • neve
  • frisk estragon, persille eller andre urter du har tilgjengelig

Relaterte produkter