GoVegan

Saftig vegansk gulrotkake med krem💚stglasur

Hvem kan vel motstå en saftig hjemmelaget gulrotkake med masse deilig krem💚stglasur på toppen! (Oppskriften gir 9 store kakestykker).

Kakedeig:

  • Bland sammen det tørre (mel, sukker, kanel, kardemomme, bakepulver, natron og salt i en stor bakebolle.
  • Tilsett vann, olje, eddik og revet gulrot og bland godt.
  • Ha kakedeigen over i en ildfast form dekket med bakepapir. Vi brukte en form på ca 20 x 20 cm.
  • Stek på 175 grader i 30-40 min. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en spiss kniv ned i midten av kaka. Det skal ikke henge igjen noe våt røre på kniven. Dersom det gjør det, stek videre en fem minutters tid og prøv igjen.
  • Sett til avkjøling.

Glasur:

  • Rør sammen Go'Vegan Kremet, melis og vanilje til en jevn glasur.
  • Når kaka er avkjølt, bre glasuren over med en slikkepott.
  • Pynt gjerne med revet gulrot og frisk mynte eller sitronmelisse.

Tips: Holder seg finfint i kjøleskap i opp til en uke. Kan også fryses.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Kakedeig:

  • 0
  • g
  • hvetemel
  • 0
  • g
  • sukker
  • 0
  • ss
  • malt kanel
  • 0
  • ss
  • malt kardemomme
  • 0
  • ts
  • bakepulver
  • 0
  • ts
  • natron
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • dl
  • kaldt vann
  • 0
  • dl
  • solsikkeolje
  • 0
  • ts
  • eddik
  • 0
  • g
  • gulrot, revet

Glasur:

  • 0
  • g
  • melis
  • 0
  • krm
  • ekte vaniljepulver

Relaterte produkter