Saftig vegansk gulrotkake med krem💚stglasur
Hvem kan vel motstå en saftig hjemmelaget gulrotkake med masse deilig krem💚stglasur på toppen! (Oppskriften gir 9 store kakestykker).
Kakedeig:
- Bland sammen det tørre (mel, sukker, kanel, kardemomme, bakepulver, natron og salt i en stor bakebolle.
- Tilsett vann, olje, eddik og revet gulrot og bland godt.
- Ha kakedeigen over i en ildfast form dekket med bakepapir. Vi brukte en form på ca 20 x 20 cm.
- Stek på 175 grader i 30-40 min. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en spiss kniv ned i midten av kaka. Det skal ikke henge igjen noe våt røre på kniven. Dersom det gjør det, stek videre en fem minutters tid og prøv igjen.
- Sett til avkjøling.
Glasur:
- Rør sammen Go'Vegan Kremet, melis og vanilje til en jevn glasur.
- Når kaka er avkjølt, bre glasuren over med en slikkepott.
- Pynt gjerne med revet gulrot og frisk mynte eller sitronmelisse.
Tips: Holder seg finfint i kjøleskap i opp til en uke. Kan også fryses.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Kakedeig:
- 0
- g
- hvetemel
- 0
- g
- sukker
- 0
- ss
- malt kanel
- 0
- ss
- malt kardemomme
- 0
- ts
- bakepulver
- 0
- ts
- natron
- 0
- ts
- salt
- 0
- dl
- kaldt vann
- 0
- dl
- solsikkeolje
- 0
- ts
- eddik
- 0
- g
- gulrot, revet