Vegansk julestek i butterdeig
Vegansk julestek pakket inn i butterdeig, og med masse deilig fyll! Her finner du blant annet Go'Vegan Vegandeig, rødbete, gulrot, løk, krydder og urter. PS: Steken er nøttefri og er dermed et fint alternativ for deg med nøtteallergi.
Lag først fyllet:
- Hakk løken smått. Skrell gulrot og rødbete og riv dem på et grovt raspejern.
- Stek løk, gulrot og rødbete i oljen til det er mykt og lett brunet. Bruk ca 2/3 varme på plata og la det kose seg et kvarters tid. Rør om iblant. Ha det i en stor bakebolle og sett til side.
- Stek vegandeigen til den er lett gyllen, del den opp i mindre biter med stekespaden. Ha det i bollen sammen med grønnsakene.
- Tilsett krydderne (løkpulver, muskat, chili og pepper), semulegryn, vann, soyasaus, persille og Revet smak av Mozzarella. Bland godt sammen med en sleiv.
- La stå og hvile i minst 10 min slik at semulegrynene får tid til å svelle i det våte. Mos det hele godt med en sleiv til du har en sammenhengende farse.
Montering og steking:
- Ta butterdeigsplatene ut av fryseren og la dem tine i ca 10 min.
- Kjevle dem ut litt og legg dem side ved side på et bakepapir. Kjevle skjøtene sammen, slik at det bli én stor plate.
- Pakk fyllet godt sammen med hendene, nesten som du lager en snøball, og legg den midt på butterdeigen.
- Pakk butterdeigen rundt steken. Kutt gjerne remser i butterdeigen for å lage et stilig kurvflettemønster.
- Bland sammen vann og maisstivelse i en liten skål og pensle det over butterdeigen. Strø over havsalt og valmuefrø.
- Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 1 time, til butterdeigen er gyllen og lekker.
NB: La steken hvile litt før du skjærer i den, så kan du kutte den i skiver og servere.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Fyll:
- 0
- gul løk (1 løk = ca 125 g)
- 0
- gulrot (1 gulrot = ca 85 g)
- 0
- liten
- rødbete (1 liten rødbete = ca 80 g)
- 0
- ss
- olje
- 0
- ss
- løkpulver
- 0
- krm
- malt muskat
- 0
- krm
- chilipulver, smak til
- litt nykvernet sort pepper
- 0
- g
- semulegryn
- 0
- dl
- kaldt vann
- 0
- ss
- soyasaus
- 0
- never
- finhakket frisk bladpersille
Ellers trenger du:
- 0
- veganske butterdeigsplater
- 0
- ss
- kaldt vann
- 0
- ts
- maisstivelse
- litt flaket havsalt
- valmuefrø