GoVegan

Vegansk julestek i butterdeig

Vegansk julestek pakket inn i butterdeig, og med masse deilig fyll! Her finner du blant annet Go'Vegan Vegandeig, rødbete, gulrot, løk, krydder og urter. PS: Steken er nøttefri og er dermed et fint alternativ for deg med nøtteallergi.

Lag først fyllet:

  • Hakk løken smått. Skrell gulrot og rødbete og riv dem på et grovt raspejern.
  • Stek løk, gulrot og rødbete i oljen til det er mykt og lett brunet. Bruk ca 2/3 varme på plata og la det kose seg et kvarters tid. Rør om iblant. Ha det i en stor bakebolle og sett til side.
  • Stek vegandeigen til den er lett gyllen, del den opp i mindre biter med stekespaden. Ha det i bollen sammen med grønnsakene.
  • Tilsett krydderne (løkpulver, muskat, chili og pepper), semulegryn, vann, soyasaus, persille og Revet smak av Mozzarella. Bland godt sammen med en sleiv.
  • La stå og hvile i minst 10 min slik at semulegrynene får tid til å svelle i det våte. Mos det hele godt med en sleiv til du har en sammenhengende farse.

Montering og steking:

  • Ta butterdeigsplatene ut av fryseren og la dem tine i ca 10 min.
  • Kjevle dem ut litt og legg dem side ved side på et bakepapir. Kjevle skjøtene sammen, slik at det bli én stor plate.
  • Pakk fyllet godt sammen med hendene, nesten som du lager en snøball, og legg den midt på butterdeigen.
  • Pakk butterdeigen rundt steken. Kutt gjerne remser i butterdeigen for å lage et stilig kurvflettemønster.
  • Bland sammen vann og maisstivelse i en liten skål og pensle det over butterdeigen. Strø over havsalt og valmuefrø.
  • Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 1 time, til butterdeigen er gyllen og lekker.

NB: La steken hvile litt før du skjærer i den, så kan du kutte den i skiver og servere.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Fyll:

  • 0
  • gul løk (1 løk = ca 125 g)
  • 0
  • gulrot (1 gulrot = ca 85 g)
  • 0
  • liten
  • rødbete (1 liten rødbete = ca 80 g)
  • 0
  • ss
  • olje
  • 0
  • ss
  • løkpulver
  • 0
  • krm
  • malt muskat
  • 0
  • krm
  • chilipulver, smak til
  • litt nykvernet sort pepper
  • 0
  • g
  • semulegryn
  • 0
  • dl
  • kaldt vann
  • 0
  • ss
  • soyasaus
  • 0
  • never
  • finhakket frisk bladpersille

Ellers trenger du:

  • 0
  • veganske butterdeigsplater
  • 0
  • ss
  • kaldt vann
  • 0
  • ts
  • maisstivelse
  • litt flaket havsalt
  • valmuefrø