Sjokoladebark med kaffe og ristet bokhvete
Kun 4 ingredienser, og plutselig har du mokkasjokolade med knasende sprø krønsj fra ristet bokhvete og et dryss havsalt. Fyttirakker'n, så digg!
Slik gjør du:
- Rist bokhveten i tørr, varm panne. NB: Pass på så det ikke blir brent. Den er ferdig når det ryker så vidt og bokhveten har en lett gyllen farge.
- Knus kaffepulveret til fint pulver i en morter.
- Smelt sjokoladen i vannbad og smak til med kaffepulver. NB: Smak til. Mengden kaffepulver oppgitt i oppskriften gir ganske mye kaffesmak. Kanskje du ønsker mer eller mindre mengde enn det som er oppgitt.
- Bre den smeltede sjokoladen ut over et bakepapir til et tynt lag. Strø over ristet bokhvete og avslutt med et dryss flaket havsalt.
- Sett på et kjølig sted til sjokoladen har stivnet.
- Kutt i biter og nam nam!
Oppbevares kjølig.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- ss
- hel bokhvete (2 ss = ca 20 g)
- 0
- ss
- instant kaffepulver, smak til
- litt flaket havsalt